Detaljen som Volvochefen är extra stolt över: "Det var min idé"

Detaljen som Volvochefen är extra stolt över: "Det var min idé"

Lanseringen av Volvo V90 lockade motorjournalister från hela världen och betyget för den nya kombimodellen blev riktigt bra. För första gången sålde Volvo mer än en halv miljon bilar förra året.

Volvochefen Håkan Samuelsson är mycket stolt över att få "återuppliva" Volvo. I en intervju med Car Magazine säger han att Volvo knappast stärktes av att samarbeta med Ford, att Volvo inte hade varit framgångsrikt på 20 år och att han nu är en del av en "nylansering".

Han skrattar först när han får frågan om vad som är det roligaste han gjort i en bil.

"Det måste bli ett seriöst svar... Jag är stolt över de små detaljerna som jag varit en del av i våra nya bilar, som texten "Since 1959" på våra säkerhetsbälten. En liten sak, men det var min idé."

Texten kommer av att Volvo införde trepunktsbälte som standard 1959 i PV544 och Amazon. Men det var inte Volvo som uppfann trepunktsbältet

Håkan Samuelsson väljer en superbil framför en klassisk bil och hyllar V60 Polestar

"Det är en av de mest spännande bilarna jag kört på många år. Bra prestanda, bra ljud – den tar verkligen fram något nytt ur en Volvo. Vi tittar på olika prestandamöjligheter med varumärket Polestar, det pågår en del arbete."

Och när det gäller självkörande bilar är han klar på sin sak.

"Autonom bilkörning är helt rätt för oss, med vårt engagemang i säkerhet. Varumärket kommer hjälpa oss. Det är en stor fördel att ha Volvos järnmärke längst fram på bilen. I framtiden kommer det ge trovärdighet när du läser dina mejl i 130 km/h", säger Håkan Samuelsson.

Texten "Since 1959" på säkerhetsbältet är Håkan Samuelsson riktigt stolt över.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volvo är på väg åt rätt håll. Fortsätt så här!
680
35