VW-chefen förnedrad under pressvisning

Offentliga protester är ofta ganska jobbiga att se, de kan vara både plumpa och ogenomtänkta, därmed inte sagt att de inte är effektiva. Tvärtom. Men idag fick vi...
Annons

Offentliga protester är ofta ganska jobbiga att se, de kan vara både plumpa och ogenomtänkta, därmed inte sagt att de inte är effektiva. Tvärtom. Men idag fick vi se en protestaktion som var extremt planerad, nästan som en sketch. Händelsen inträffade på tisdagen vid Volkswagens presskonferans på bilsalongen i Genève.

Kanske hoppades VW att den värsta krutröken efter ”Dieselgate-skandalen” skulle ha lagt sig, men inte. Vid presentationen av uppdaterade Up överraskades Volkswagen-chefen av en demonstrant iklädd VW-overall. 

”Ursäkta mig, jag har en ny fusklåda”, säger ”mekanikern” som bär på en låda märkt ”cheat box” och ett verktyg.
”Ingen kommer att få reda på det denna gång”, säger har när han lägger sig vid bilen och låtsas meka.

Föga road utbrister VW-chefen Juergen Stackmann: Den behöver inte repareras, det är en perfekt bil!

Medan mekanikern förs bort från av scenen av tre säkerhetsvakter fortsätter Stackmann på tyska till publiken: ”VW har bett om ursäkt för skandalen och har lovat att fixa bilar”.

Demonstranten tros vara den brittiska komikern Simon Brodkin, som under en presskonferens förra året kastade pengar över den skandalomsusade FIFA-chefen Sepp Blatter. (Se klipp nedan)

Annons
Annons
Rulla till toppen