Volvo S90 vinner tungt designpris med tuff motivering

Volvo S90 vinner tungt designpris med tuff motivering

Juryns motivering till att ge Volvo S90 designpriset Production Car Design of the Year 2015 är riktigt spetsig. Chefredaktören för Car Design News, Owen Ready, sa: "För sin rena och lugna design, som kontrast mot den 'styling-underhållning' som har förpestat industrin allt för länge".

Design handlar ju alltid om tycke och smak, vilket gör att formspråket kan hyllas eller dissas – helt beroende på mottagaren. Men en bra design uttrycker det som bilmodellen ska förmedla och ett gott kvalitetstecken är att en "snygg" bil förblir attraktiv över tid. Uppmärksamhet kan man nå på många sätt, men de som "skriker högst" har en tendens att snabbt bli omoderna. Kanske är det just dessa som Owen Ready menar "förpestat industrin allt för länge"?

Designpriset Production Car Design of the Year 2015 delas ut av branschtidningen Car Design News och räknas som ett av de tyngsta priserna. Prestigen i utmärkelsen går att härleda till den namnkunniga juryn på 18 personer där det finns bildesigners från Bentley, Mercedes, McLaren, Ferrari, med flera.

Volvo S90 var en av ett 20-tal kandidater i årets omröstning och den svenska bilmodellen hyllades för sina proportioner, materialval och tidlösa design.

"Hur vi använt avancerade material, klassiska proportioner och kontrollerad formgivning av ytor visar på vår vilja att gå vår egen väg. Vi vill inte passa in, vi vill sticka ut," sa Thomas Ingenlath, chefsdesigner på Volvo Car Group vid prisceremonin i Genève.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kan bara hålla med juryn, Volvo S90 har en mycket attraktiv design!
838
85