Nu kan du få uppgift om bilägare – direkt via mail

Nu går det att få namn på bilägaren via mail. Snabbt och gratis.

Vi har tidigare kritiserat Transportstyrelsen för att de inte uppdaterat sina fordonstjänster. Framför allt möjligheten att söka namnet på en fordonsägare och att bara en uppgift om körsträcka finns registrerad.

Nu svarar Transportstyrelsen på kritiken genom att förenkla metoden för att få ett så kallat registerutdrag. Istället för att skicka uppgifterna via fax kan man nu gå in på Transportstyrelsens hemsida och få registerutdraget skickat via mail (klicka på länken för att hoppa dit).

Förutom förenklat handhavande och bättre tillgänglighet är tjänsten dessutom gratis. Tidigare var man tvungen att skicka ett sms för tre kronor till Transportstyrelsen. De som absolut vill få uppgifterna på fax kan fortfarande få det genom att ringa Transportstyrelsens kundtjänst för fordonsfrågor, på 0771-141516.

Bland fakta och uppgifter om fordonet går det att se mätarställning vid senaste besiktningen. Men bara en besiktning finns med, för att verifiera att fordonet inte fått mätarställningen nedskruvad skulle det behövas minst en besiktning till.

Däremot går det att se de senaste ägarna, så med lite detektivarbete går det att spåra upp gamla bilägare och förhoppningsvis få mätarställningen kontrollerad. Eller så använder man någon av de tjänster som finns på nätet, exempelvis Biluppgifter.se eller Carfax.se. Vi testade en bil med 15 ägare och tolv av dessa redovisades i registerutdraget, en klar förbättring jämfört med tidigare.

Tyvärr är det fortfarande bara en mätarställning, vid senaste besiktningen, som syns. Risken finns kvar att någon mätarskruvat och Transportstyrelsen ifrågasätter inte ett lägre miltal utan skriver över de gamla uppgifterna.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra förbättring! Men jag vill ha fler uppgifter om mätarställning när det finns sådana.
194
1