Försäljningsstart för Volvo V90 – hur ser din favorit ut?

Försäljningsstart för Volvo V90 – hur ser din favorit ut?
Inledningsvis säljs Volvo V90 D4, D5, T5 och T6. T8 Twin Engine får vi vänta på till senare på året.

I början på sommaren är det produktionsstart för nya Volvo V90, ersättaren till snart pensionerade V70. Sedan försäljningsstarten 2007 har det sålts nästan 200.000 V70II i Sverige och Volvo hoppas förstås på en liknande succé för nya V90.

De som är sugna på att byta upp sig till en Volvo V90 kan från och med den här veckan använda appen "Bygg Din Volvo", eller gå in på Volvo Cars hemsida och välja bland tillvalen. De som är funderar på en V90 som tjänstebil ska ha i minne att förmånsvärdena ännu så länge är preliminära.

Efter att ha botaniserat runt bland alla valmöjligheter går det att få sin "dröm-V90" mailad till sig. Sen kan man skicka vidare till ekonomichefen och hoppas att det inte blir avslag. De första V90 levereras till kund i slutet på sommaren. Du kan läsa mer om Volvo V90 genom att klicka på bildlänkarna nedan.

Inledningsvis är det dieselversionerna D4 med framhjulsdrift (från Momentum-nivå och uppåt) samt D5 AWD (från Momentum) samt bensinversionerna T5 FWD och T6 AWD – också de från Momentum-nivå och uppåt.

"Senare i år börjar vi också bygga Volvo V90 T8 Twin Engine. Vår unika laddhybrid som har absolut världsledande laddhybridteknik," säger Jessica Span som är försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige

Volvo Cars siktar på att sälja 15.000 Volvo V90 i Sverige per år. Slår den prognosen in gör det Sverige till den enskilt största marknaden för kombimodellen V90. Även om V90 främst siktar in sig på Europa ska modellen också säljas globalt. I USA finns en stor målgrupp som växte upp i baksätet på en Volvokombi och nu själva är gamla nog att återigen låta barnen uppleva en svensk kombi.

"Nya Volvo V90 kommer att bli en mycket viktig bil inom tjänstebilssektorn, likt föregångaren Volvo V70 och XC70. Vi kommer att ha flera attraktiva erbjudanden som ryms inom 7,5 basbelopp passande just tjänstebilsförarna. Men vi räknar även med ett stort intresse på privatsidan," avslutar Jessica Span.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle gärna köra en Volvo V90 som tjänstebil!
234
31