Polisen lär folk att inte slököra i vänsterfilen

Polisen i Michigan ska lära bilförare vad man använder vänsterfilen till. På bilden ser vi en trefilig väg, men samma princip gäller här – håll till höger efter omkörning.

Alla hatar mitt- och vänsterfilsåkare. Alltså de som parkerar i mitt- eller vänsterfilen, utan varken ambition eller hastighet att köra om. 

Men nu gör polisen i Michigan en välgärning. De lär vänsterfilspropparna att man inte ska köra så. Att vänsterfilen inte är en parkeringsplats, utan ska användas för omkörning. Punkt.

En polischef i Michigan säger att ambitionen är att polisen istället för att bötfälla vänsterfilsåkarna, ska berätta att man inte får köra på det viset. Och förklara varför, nämligen att det både är regelvidrigt och trafikfarligt. 

"Det kan vara mycket frustrerande med någon som placerar sig i vänsterkörfält och det kan skapa väldigt långa köer som i princip hindrar trafiken", säger polischefen Rob Davis.

Med detta sagt vill vi poängtera att vi inte uppmanar fortkörning i vänsterfilen. Man kör om, därefter placerar man sig i högerfilen. Det kan alla ta som en uppmaning. 

Vad tycker du – borde svenska polisen utbilda vänsterfilsåkarna istället för att bötfälla dem?

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra förslag, svenska polisen borde utbilda vänsterfilspropparna.
534
32