Lamborghini Miura SV – världens vackraste bil i unikt nyskick

Lamborghini hade en lite trög start men 1966 kom Miura. Världen skulle aldrig mer vara sig lik, åtminstone inte så länge man pratar sportbilar.

Lamborghini Miura SV – världens vackraste bil i unikt nyskick
Inom bilindustrin använder man ofta ordet "ikon". Miura är en designikon, på riktigt.

Ni känner igen uttrycket "slog ner som en bomb"? Det var precis så det var, på Genèvesalongen 1966. Där presenterades Lamborghini Miura och världen skulle aldrig bli densamma igen, supersportbilen var född.

Den lilla sportbilstillverkaren hade grundats av traktorfabrikören Ferruccio Lamborghini i oktober 1963 och han lyckades snabbt samla en grupp unga och mycket talangfulla snillen. Tillsammans satte de Lamborghini på kartan med en serie spännande modeller och koncept. Fabriken började byggas redan i maj 1963 och man kom snabbt igång med produktionen.

Under företagets första tio år var utvecklingsteamet i det närmaste osannolikt kreativa och dessutom väldigt produktiva. Ingenjörerna Gian Paolo Dallara och Paolo Stanzani satte inga gränser men när de visade ritningarna på en mittmotorbilen P400 med tvärställd V12-motor hade de få förhoppningar. Ferruccio Lamborghini gillade dock vad han såg och beställde ett rullande chassi.

Någon kaross hade man inte men chassit visades på Turin Auto Show i oktober 1965. Bildesignern Nuccio Bertone såg möjligheterna och stegade fram till Ferruccio Lamborghini på mässgolvet med orden: "Jag kan bygga skon som passar på din fot". De två herrarna skakade hand och saken var avgjord – designhuset Bertone fick uppdraget att rita Miura.

Målet var att bli klar med Miura till Genèvesalongen nästa vår och från oktober till februari jobbade designteamet dygnet runt, sju dagar i veckan.

 

Lamborghini Miura kostade 20.000 dollar i USA, vilket med dagens penningvärde motsvarar ungefär 150.000 dollar. Som en ny Porsche 911 Turbo.

Vem som ska ha äran för att ha ritat Lamborghini Miura har varit en infekterad fråga i decennier. En del har ifrågasatt om den unge Marcello Gandini verkligen ritade Miura på egen hand och det blev i praktiken hans första bil.

Några har visat på likheter med företrädaren Giorgetto Giugiaros modeller och hävdat att Miura var "klar" redan innan Gandini började jobba hos Carrozzeria Bertone. Även Nuccio Bertone har tonat ned Gandinis betydelse och hävdat att han själv hade en avgörande inverkan på designen.

I februari 2009 intervjuades Marcello Gandini av branschtidningen Automotive News och han var då mycket rak i sin kommunikation: Miura var hans verk och ingen annans. Bilen ritades på tre månader. Att Nuccio Bertone var chef och levererade sina egna "sanningar" var inget konstigt, enligt Gandini, men att Giugiaro eller Bertone skulle ha varit delaktiga i Miuran är helt fel.

Dåtidens sportbilar byggde ofta på en stålrörsram som kläddes med kaross i aluminiumplåt. Men Miuran hade ett chassi av svetsade stålplåtsprofiler och var därmed mera modern. Helt unikt var den tvärställda V12-motorn på 4,0 liter och 350 hk.

Det femväxlade transmissionshuset var integrerat med motorblocket och gjutningen ansågs på sin tid vara den mest komplicerade aluminiumkomponent som någonsin tillverkats. Växellådan och motorn delade på samma smörjsystem och det var inte helt lyckat då metallfragment från kugghjulen följde med in i motorn.

Det tvärställda motorpaketet gav möjlighet till en relativ kort bil (436 cm) med förvånansvärt liten hjulbas (250 cm) och en gynnsam viktfördelning med alla tunga komponenter innanför hjulaxlarna. Ett idealförhållande som lever kvar än idag bland supersportbilarna. Miuran är också extremt låg, endast 105 centimeter hög.

Ferruccio Lamborghini såg mest Miura som ett verktyg för marknadsföring som skulle ge skjuts åt övriga modeller. Prognosen var att i bästa fall sälja 50 bilar om året. Någon storsäljare blev Lamborghini Miura aldrig men den byggdes mellan 1966–1973 och totalt blev det 764 exemplar.

Lamborghini Miura utvecklades genom åren. 1968 kom Miura S med 20 hk extra och komfortdetaljer som elhissar. Miura Super Veloce, SV, lanserades 1971 och fick ytterligare effekt och nu gav V12:an 385 hk men viktigast var att transmissionen fått sitt eget smörjsystem och motorn hade begåvats med en torrsump. SV-modellen känner man igen på att den har bredare bakdäck och saknar "ögonfransarna" runt huvudstrålkastarna.

Den bil vi ser på bilderna här tillhör en privat bilsamlare och har chassinummer 4846, den absolut första Miura SV som byggdes och just det här exemplaret ställdes ut på Genèvesalongen 1971.

Bilen har totalrenoverats av Lamborghini själva i deras specialavdelning PoloStorico, som öppnade våren 2015. Arbetet tog ett år och allt är återställt i exakt originalskick. Kulören är densamma som när bilen byggdes, " Verde Metallizata", och interiören är ljus, senapsgul (Senape) som Lamborghini namngav inredningen.

Lamborghini Miura hade förmodligen kunnat vidareutvecklats och säljas i rätt många år till men det var något annat som hände på Genèvesalongen 1971. Just det, prototypen till Countach visades upp för första gången och efter det självdog försäljningen av Miura eftersom "alla" väntade på den nya supersportbilen.

Med relativt få tillverkade exemplar är Lamborgini Miura en eftertraktad samlarbil. I december 2015 sålde auktionsföretaget RM Sotheby´s en Miura SV 1972 för 2.420.000 dollar, cirka 20 miljoner kronor.

 

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Enligt min mening är Lamborghini Miura världens vackraste bil!
39
47