Första Koenigsegg One:1 till salu för 7 miljoner dollar

Passa på att köpa utvecklingsbilen för Koenigsegg One:1 – bara 59 miljoner kronor.

Koenigsegg One:1 byggdes i sex exemplar – plus den prototyp som nu är till salu på mobile

One:1 hade premiär på bilsalongen i Genève 2014, och det var just denna bil, med chassinummer 7106, som visades. 

Det aktuella exemplaret är för Koenigseggkännarna mer känd som "utvecklingsbil #00", och var därmed den bil som låg till grund för utvecklingen av det som skulle komma att bli "världens första megabil". 

Namnet One:1 kommer av bilens vikt/kraft-förhållande: 1.360 kg och 1.360 hästkrafter. Det är den snabbaste bilen från 0–300 km/h och innehar varvrekordet på Spa Francorchamps och Suzuka

Namnet One:1 kommer av att bilen har en hästkraft per kilo tjänstevikt: 1.360 hästkrafter och 1.360 kg.

Trots att #00 har använts som testbil har den bara rullat 700 mil. Det begärda priset är 7,1 miljoner dollar (cirka 59 miljoner kronor). Värt att notera är att de sex "riktiga" One:1 kostade 22,5 miljoner som fabriksnya.

Bilen är redo för omgående leverans, men inte utan en "omfattande fabriksuppfräschning". Bilen levereras med full servicehistoria och garanti. 

För de amerikanska intressenterna kan det vara av betydelse att veta att bilen kan registreras under "Show or Dispay"-lagen från 1999. Det innebär att ett fåtal privatimporterade bilar som egentligen inte skulle kunna bli godkända för bruk i USA (enligt Federal Motor Vehicle Safety Standards, FMVSS) kan undantas om fordonet anses uppfylla krav av "historisk eller teknisk betydelse". Dock med vissa restriktioner, bland annat får dessa bilar inte köras mer än 2.500 miles (cirka 400 mil) per år. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här bilen har förändrat bilhistorien.
216
18