Lätt begagnad Porsche 918 Spyder till salu – något för den händige

Porsche ser ut att ha fått sig en rejäl smäll i fronten och även snurrat runt och skadat bakpartiet. Måste varit en trist känsla att förstöra en 918 med bara 15 mil på mätaren.

Vad sägs om en Porsche 918 Spyder med bara 15 mil på mätaren? Den skulle nog gå att få plats med i garaget, eller hur?

Priset är också attraktivt, på den amerikanska auktionssajten är buden i skrivande stund uppe i 80.500 dollar. Två dagar kvar att buda på, så priset lär nog klättra upp en bit till.

Naturligtvis finns det en hake. Denna Porsche 918 Spyder med chassinummer 830 (av 918) har krockats. Av allt att döma med fronten först men även höger hörn bak har fått sig en rejäl kyss.

Inköpslistan för att få tillbaka den här 918 Spyder i originalskick blir lång och Porsche har aldrig varit blyga att ta betalt för sina reservdelar. Ganska nyligen kom det ut uppgifter på nätet för olika delar till just 918 Spyder och exempelvis vill Porsche ha runt 200.000 dollar för en utbytesmotor (V8:an) och 70.000 dollar för en växellåda.

Att fixa iordning den här Porschen borde inte vara omöjligt, speciellt inte om vi jämför med det renoveringsarbete som Ferrari gjorde med en Enzo, efter "Tjock-Steffes" brutala krasch i Kalifornien.

Vänster sida är inte lika skadad, men under de halvmjuka karossdelarna kan det döljas stora skador.

Och sen följer det med lite lösa delar som bärgaren hittade på vägen...

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle gärna äga en Porsche 918 Spyder, någon gång...
204
68