Opel Astra Sports Tourer provkörd: 3 starka kombiskäl

Opel Astra Sports Tourer provkörd: 3 starka kombiskäl
John Eriksson har provkört nya Opel Astra Sports Tourer.

Hej John, var är du och vad gör du?
– Jag befinner mig i norra Portugal i ett område som på svenska brukar kallas för Dourodalen och kör nya Opel Astra Sports Tourer.

Är den ett intressant val som kompakt kombi?
– Ja, den är en riktigt trevlig vagn och jag ska ge dig tre skäl till varför den bör finnas med på shoppinglistan om du letar efter en kombi i den här klassen.

1) Den har ett rymligt och flexibelt bagageutrymme. Lastvolymen (540–1.630 liter) är inte klassledande, men den är bland de största i klassen och ligger faktiskt inte långt bakom en Volvo V70 (575–1.600 liter).

2) Astra är riktigt teknikspäckad och erbjuder en del tillval som är sällsynta i segmentet. Den går till exempel att få med LED-strålkastare, stolsventilation fram och den elektriska bakluckan kan öppnas och stängas genom att vifta med foten under bakre stötfångaren.

3) Det är en väldigt trevlig vagn att köra. Den är lätt, smidig och spänstig – riktigt underhållande!

Dessutom har den en praktisk kombidetalj som den mig veterligen är ensam om i klassen, men mer om det i tidningen! (Nr 9-2016)

Något mer att rapportera?
– Dourodalen är värt ett besök om du gillar att köra bil. Omgivningarna är fantastiskt vackra och det finns massor av roliga, kringelkrokiga vägar. En av Europas påstått vackraste vägar, N222, går genom distriktet längs floden Douro. Det är förmodligen ett påhitt från regionens marknadsföringsbyrå, men den är ändå väldigt fin.

Mer om Opel Astra Sports Tourer i auto motor & sport nr 9-2016.

Dourodalen i Portugal är värt ett besök om du gillar att köra bil, tycker John Eriksson.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Opel Astra Sports Tourer verkar intressant.
274
92