Tesla Model 3 presenteras – se eventet

Hur ser Tesla Model 3 ut? Det får vi se tidigt fredag morgon, såvida det inte läcker ut några bilder innan dess. Kanske som den...
Annons

Tesla Model 3 presenteras – se eventet
Hur ser Tesla Model 3 ut? Det får vi se tidigt fredag morgon, såvida det inte läcker ut några bilder innan dess. Kanske som den här lermodellen?

De som ville komma först i kön till nya mellanklassaren Tesla Model 3 fick uppsöka sin butik redan i torsdags (31 mars). Över 300 personer hade köat utanför Teslas butiker sedan tidig torsdagsmorgon och de togs omhand efter att butikerna öppnat.

Behovet av att köa för att beställa sin Tesla Model 3 har dock minskat då det blivit känt att man placerar befintliga ägare till Model S först i kön. Exakt hur Tesla tänker sig att formera kön till nya Model 3 är inte känt, kanske blir det en kombination av att ha ägt Model S och dessutom stått i kön ikväll?

Köerna delas upp efter region, så det lär bli en kö för kunder i Europa och en för Nordamerika. Enligt det senaste beskedet på Tesla Motors hemsida ska leveranserna av Model 3 inledas under slutet av 2017, med början i Kalifornien.

I en färsk tweet (se ruta längre ner på sidan) skriver Elon Musk att förhandsbeställningarna öppnat i Australien, som ligger före oss i tidszon. Men han berättar också att vi inte ska få se hela Model 3 avtäckas under eventet:

”Tomorrow is Part 1 of the Model 3 unveil. Part 2, which takes things to another level, will be closer to production.” Vi kan alltså inte förvänta oss att se en helt färdig, eller omaskerad bil under fredagsmorgonen.

I takt med att produktionen ökar fortsätter man med resten av USA och sen Europa. Länder med vänstertrafik hamnar sist i kön. Gissningsvis kommer de första Tesla Model 3 till Sverige under 2018. Det blir de mest påkostade versionerna av Model 3 som produceras först, de enklare ”instegsmodellerna” med mindre batteripaket kommer senare. Målet är att komma upp i en årsproduktion av 500.000 bilar 2020.

Informationen från förbokningarna under torsdagskvällen lär vi få när grundaren Elon Musk stiger upp på scenen i Hawthorne, Los Angeles, cirka 05:30 svensk tid (fredag 1 april). Sannolikt har då hela första årets produktion förbokats. Eventet ska streamas på sajten Tesla.com och svenska Tesla Club Sweden finns på plats och rapporterar till sin hemsida.

Annons
Annons
Rulla till toppen