Superelbil från BAIC avslöjad

Bilder på BAIC:s nya superelbil har läckt ut i förtid.

Elektriska superbilar är omåttligt heta just nu, och näst på tur att lansera sin utmanare i den prestigefulla klassen är kinesiska Beijing Automotive Industry Corporation. BAIC är en av Kinas största biltillverkare, och samarbetar för närvarande med bland andra Hyundai och Mercedes-Benz, dessa är dock (förmodligen) inte inblandade i detta projekt.

Enligt Autocar kommer BAIC att presentera sin super-elbil på Kinas bilsalong i Peking senare i vår (25 april-4 maj), men redan nu har bilder läckt ut. 

Exteriörmässigt ser vi likheter med bland annat BMW i8.

BAIC:s elektriska superbil, som vi ännu inte vet namnet på, blir konkurrent till bilar från Faraday Future, Rimac och Koenigsegg. Uppgifter om drivlinan är fortfarande hemliga, men oavsett kombination av elmotor och batterier lär den göra 0-100 km/h på under 3,0 sekunder, toppa 260 km/h, och klara minst 300 kilometer på en laddning. Kinesiska källor skriver att vi även kan förvänta oss tre körlägen med olika prestandanivå.

Exteriört liknar bilen vid första anblick en BMW i8, men visst kan man även ana att "inspiration" från Ferrari i taklinjen, McLaren i aktern och Lamborghinis klassiska sax-dörrar. 

Men det bästa med BAIC:s kommande superelbil är att den inte bara är ett koncept, utan faktiskt förväntas sättas i produktion. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Kul att Kina satsar på elbilar.
127
20