Tesla Model 3 – Elon Musk avslöjar nya detaljer om elbilen

Tesla Model 3 – Elon Musk avslöjar nya detaljer om elbilen

Sin vana trogen har Teslas grundare Elon Musk twittrat flitigt de senaste dagarna. Efter att nya Tesla Model 3 presenterades i slutet på förra veckan har det uppstått en hel del frågetecken. Och några av dessa rätar nu Elon Musk ut.

I punktform nedan har vi listat den nya information som Elon Musk twittrat till sina följare om Model 3:

Model 3 får bakhjulsdrift som standard med fyrhjulsdrift som tillval. AWD-modellen får inte lika högt prispåslag som hos Model S.

Inredningen som visades i förra veckan på Model 3 är i "fas 1". Den är alltså inte klar och vi kommer att förstå bättre nästa gång Model 3 visas upp.

Ryggen på baksätet ska gå att fälla ner. Lastutrymmet har en relativt liten öppning, men det ska gå att få plats med en cykel om man fäller baksätet.

En följare på twitter undrade om det finns någon chans att lastutrymmet på Model 3 blir större? Elon Musk svarade då "yes". Vilket förstås går att tolka på flera sätt. Kanske är det en kommande kombiversion av Model 3 som Elon Musk tänker på?

En av bilarna som visades upp hade en halvblank, mattsvart finish som många gillade. Kanske blir det en valbar lackkulör på Model 3.

Pekskärmen på 15 tum dominerar inredningen, som i övrigt saknar instrument. Pekskärmen ska levereras av LG, som därmed får en profilprodukt och en väg in i bilindustrin.

Förutom pekskärmen ska funktionerna i bilen styras av en typ av "joystick". Den här styrkontrollen ska få en avancerad design, "som ett rymdskepp" enligt Elon Musk.

Exteriördesignen är inte klar. Bland annat finns det flera idéer om hur fronten ska se ut, vi kan alltså förvänta oss ett annorlunda utseende på den färdiga bilen.

Att bakluckan ser ut som den gör är för att ge ett bättre huvudutrymme i baksätet, där hela taket består av en glasskiva. Men det kommer alltså rymligare alternativ, för de som behöver en sådan modell.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Allt det här gör mig bara ännu mer övertygad om att jag vill köpa en Model 3!
266
136