Vi provkör Mercedes S 63 AMG 4Matic Cabriolet

Erik har gjort Rivieran bakom ratten på Mercedes första cabriolet-version av S-klass. Dessutom i AMG-version med 585 hästkrafter.

Vi provkör Mercedes S 63 AMG 4Matic Cabriolet

Hej Erik, vad gör du i Frankrike?

Jag kör Mercedes. Men inte vilken Mercedes som helst, utan en S-klass Cabriolet med fyrhjulsdrift och 585 hästkrafter. Nämligen S 63 AMG 4Matic Cabriolet.

Det låter som ett helt ok uppdrag. Hur är bilen?

Den är, precis som ni misstänker, helt makalös. Man sitter som i ett överflöd av allting. Komfort, lyx, exklusiva material, massage- och värmefunktioner och sedan har man helt sjukt mycket motorkraft och avgasmuller till förfogande precis hela tiden.

Är den snabb?

S 63 AMG Cabriolet är vansinnigt snabb. 0–100 km/h går på 3,9 sekunder. Men motorn är nästan för brutal för bilen, lite som i en G-wagen AMG. Istället ska man bara mysa runt på låga varv och njuta av avgasmullret. Sedan räcker blotta vetskapen att man kan köra ifrån allting.

Men du har kört fler bilar?

Ja, jag körde S 500 Cabriolet också. Och nya SLC, alltså facelift av SLK som förutom namnbyte även inkluderar en ny AMG-motor. SLC 43 AMG har en V6-motor med dubbla turbo som ger 367 hästkrafter, till skillnad från utgående SLK 55 AMG som har en V8-motor utan överladdning på 422 hästkrafter. Hur den nya bilen är att köra får ni läsa i nästa nummer av ams.

Och hur är vädret?

Perfekt för att köra öppet. Det vill säga 20 grader och sol. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tar hellre en S-klass Cabriolet än en Bentley GTC!
432
133