Volkswagen visar smakprov av nästa generation Touareg

Volkswagen visar smakprov av nästa generation Touareg

Andra generationen Volkswagen Touareg visades upp på våren 2010 och när vi räknar baklänges förstår vi att det snart är dags för en helt ny Touareg. Den lär presenteras nästa år, 2017, men redan i nästa vecka ska vi få ett smakprov på tredje generationen Touareg.

Kineserna älskar suvmodeller och därför är det fullt logiskt att det är i Beijing som Volkswagen visar upp sin konceptbil. Inte någonstans i den mycket knapphändiga texten till bilderna nämns "Touareg", men visst går det att känna igen suvmodellen.

Konceptbilen är en laddhybrid med sammanlagd systemeffekt på 381 hk, 280 kW, och 700 Nm. Det räcker för 0–100 km/h på sex sekunder. Den elektriska räckvidden anges till 50 kilometer, händelsevis den gräns som kinesiska myndigheter satt upp för skatterabatt. Bränsleförbrukningen enligt den gynnsamma NEDC-cykeln är 3,6 l/100 km.

Bilderna avslöjar inte alla detaljer men den horisontella grillen är välbekant och Touareg ser lite muskulösare ut med bredare skuldror över hjulhusen och skarpare karossveck. Släktskapet med nya Tiguan är tydligt. Bakljusen ser ut att ha oled-teknik, men det är tveksamt om det kommer på seriemodellen – kanske som tillval?

Konceptbilen som visas upp med början 25 april i Beijing ska ha ett nytt infotainmentsystem som är "på en helt ny nivå" när det gäller att interagera med föraren och passagerarna. Vi utgår från att det innebär bildskärm istället för konventionella instrumenttavlor, stor pekskärm och betydligt färre knappar. Ungefär som Volvos 90-modeller men inte lika radikalt som hos Tesla Model 3.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Det här ser lovande ut, jag gör tummen upp för konceptbilens design!
201
84