Peugeot i-Cockpit får ett lyft och lanseras först hos 3008

Peugeot i-Cockpit får ett lyft och lanseras först hos 3008
Allt samlat upptill, ovanför ratten, skärmar istället för instrument. Något som passar dig?

Det blir ett stort kliv i utvecklingen när Peugeot snart premiärvisar nya 3008, som börjar säljas i höst. Redan nu presenterar Peugeot sin moderniserade "i-Cockpit", den interiördesign som kommer att spridas till samtliga modeller (utom 108) som standard. Sedan 2012 används designfilosofin i-Cockpit i Peugeot 208, 308 och 2008 men till hösten är det alltså dags för version "2.0".

Fram till 2021 har Peugeot och Citroën planerat en modelloffensiv där man ska lansera 26 nya modeller. Ett mycket viktigt försäljningsargument blir förstås interiörens design, ergonomi och inte minst infotainmentsystemets möjlighet att använda alla de finesser vi redan vant oss vid från smartphones.

En av beståndsdelarna i i-Cockpit är att ratten har en ganska liten diameter och huvudinstrumentet inte sitter bakom rattkransen utan ovanför. Att man ska titta "igenom ratten" är egentligen en förlegad design som grundar sig i gamla bilar där det saknades styrservo och ratten hade stor diameter. Principen med ett övre huvudinstrument finns kvar även i nya i-Cockpit men nu sitter allt placerat ännu högre upp och är större.

Några fysiska mätartavlor, visare och lampor finns inte längre utan informationen visas i en 12,3 tum stor bildskärm som anpassas efter föraren och körsituationen. Föraren kan även skräddarsy sin egen presentation på skärmen. Fem olika varianter går att spara.

Att ha ett huvudinstrument som består av en skärm blir allt vanligare. Mercedes S-klass och Lexus var bland de första att införa detta och Audi lanserar nu tekniken (Audi Virtual Cockpit) på bred front efter introduktionen hos TT och nya A4, senaste tillskottet är ansiktslyfta A3.

Till höger ovanför mittkonsolen sitter en 8-tums pekskärm, även den högt placerad. I nivå med rattens centrum sitter en rad med till höger som fungerar som snabbval till olika funktioner. Man behöver till exempel inte gå genom olika menysystem på skärmen för att snabbt slå på varningsblinkers eller eluppvärmningen av bakrutan. Även pekskärmen blir standard, förutom på instegsmodellerna.

Peugeot i-Cockpit blir kompatibel Apple CarPlay, Mirrorlink och Android Auto. Navigationssystemet blir röststyrt med 3D-kartor som drar nytta av trafikinformation i realtid. Röststyrning finns även för att skriva och läsa upp meddelanden. Trots att tekniken är avancerad hävdar Peugeot att i-Cockpit inte innebär någon prisökning, jämfört med föregående modeller.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Den här designen gillar jag, känns modernt och ergonomiskt!
104
130