Lego har skapat Porsche 911 GT3 RS – med 2.704 bitar

Få saker är väl så rogivande som att ligga på golvet och bygga Lego med barnen. Men en och annan av oss har också sett tjusningen i de riktigt detaljerade Legosatserna "Technic", de som har en betydligt högre svårighetsgrad.

Senaste tillskottet i Technic-serien är Porsche 911 GT3 RS. En imponerande byggsats som kanske inte vinner några skönhetspoäng för sin träffsäkra design, men verkligen har fångat Porschekänslan i sitt utförande. Byggsatsen innehåller inte mindre än 2.704 bitar och Porschemodellen är i skala 1:8, vilket gör att den färdigbyggd mäter hela 57 centimeter i längd och väger nästan fyra kilo.

Vi rekommenderar filmen nedtill på sidan som visar hur stor både kartong och bil är. Bygglådan innehåller en tjock bok som inte bara visar hur modellen ska byggas utan också berättar mycket om den riktiga Porsche 911 GT3 RS. Många av detaljerna i Lego Technic Porsche 911 GT3 RS är speciellt framtagna och varje byggsats är unik, faktiskt, med ett eget serienummer som man placerar inne i handskfacket.

Som varje Technic-byggsats är det funktion som är i fokus och här hittar vi en fungerande PDK-låda med backväxel och paddlar på ratten, motor med rörliga kolvar, speciella bromsok, röda stötdämpare, skalstolar, fungerande ratt och hjulupphängning, med mera. Det finns till och med en liten speciell väska för racingoverallen som passar under frontluckan.

Lego Technic Porsche 911 GT3 RS har skapats av Andy Woodman och Uwe Wabra, som jobbade i nästan två år med att skapa modellen. Modellen ska hitta ut i butikerna i augusti och priset lär hamna någonstans i närheten av 3.000 kronor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här byggsatsen skulle jag vilja ha!
238
25