Polis om vansinnesfärd: ”Låt mig inte ångra valet”

En påverkad kvinna gör en vansinnesfärd och skadar flera personer, däribland två barn. "En av de värsta körningar jag sett", skriver polisen Micke. Polisen räddar i ett senare skede föraren ur hennes brinnande bil. "Låt mig inte få ångra de val jag och min kollega gjorde", avslutar polisen.
Annons

I ett uppmärksammat inlägg på Facebook skriver polisen om en påverkad kvinna som under en vansinnesfärd bland annat krockar och skadar flera personer.

”Du valde att sätta dig bakom ratten på en bil trots att du var påverkad och saknar körkort. Du körde riktigt illa. Du valde sen att inte stanna när vi försökte stoppa dig. Du valde att fly och påbörjade en av de värsta körningar jag sett under mina 24 år som polis”, skriver polisen Micke.

Den påverkade kvinnan orsakade bland annat en allvarlig krock med en bil där en mormor och hennes två barnbarn, 3 och 5 år, befann sig. Bilen blev kraftigt demolerad, dock uppger polisen att både mormor och de två barnen klarade sig utan allvarliga fysiska skador.

Kort därefter tar färden slut för den påverkade kvinnan. Hon sitter då blodig i sin egen krockade bil. 

”Jag och min kollega valde att utsätta oss för livsfara. Vi hjälpte dig ut ur den brinnande bilen och förde dig i säkerhet bara några minuter innan bilen var övertänd”, skriver Micke. 

Polisen avslutar meddelandet.
”Snälla. Låt mig inte få ångra de val jag och min kollega gjorde.”

Läs polisens meddelande i sin helhet nedan, eller klicka här.

Annons
Annons
Rulla till toppen