Cykelvägen fick en krokig mittlinje för andra gången

Cykelvägen döptes till Dyngrakan efter att mittlinjen blivit krokig. Efter en ommålning blev den bättre, men fortfarande gör den rätt för sitt namn… Många har...
Annons
Annons
Cykelvägen fick en krokig mittlinje för andra gången
Cykelvägen döptes till Dyngrakan efter att mittlinjen blivit krokig. Efter en ommålning blev den bättre, men fortfarande gör den rätt för sitt namn…

Många har säkert hört talas om ”Dyngrakan”, en cykelväg i Falkenberg, Halland. En av Sveriges kändaste cykelvägar. Men inte för att den är exeptionellt vacker, har extraordinär utsikt, superslät asfalt eller något annat turistvänligt. 

Nej, cykelvägen föddes som en helt vanlig cykelväg, mellan Heberg och Skrea. Den hade varken mittlinje eller sidmarkeringar. Men för något år sedan togs ett beslut att cykelvägen borde ha en mittlinje. Sagt och gjort, Svensk Linjemarkering AB fick i uppdrag att måla en mittlinje. 

Vad som hände när jobbet utfördes är oklart, men att vägen därefter döptes till ”Dyngrakan” ger en hint, i alla fall om hur linjen ser ut. Den är krokig. Om man nu kan kalla en krokig linje för linje…

Ett totalt misslyckande. 

Men efter ett inslag i SVT blev ”cykelrakan med den krokiga linjen” plötsligt känd i hela Sverige. Många förälskade sig i den charmiga cykelvägen och döptes efter en omröstning till ”Dyngrakan”. Beslutet att väglinjen skulle målas om möttes därför av stora protester. Föreningen ”Dyngrakans vänner” bildades på Facebook. 

Men beslutet var taget, Svensk linjemarkering skulle måla linjen på nytt. 

Döm om falkenbergarnas förvåning när de fick se resultatet.

Mittlinjen har visserligen rätats ut med täckfärg och vita färgduttar, men ”Dyngrakan” gör fortfarande skäl för namnet. 

Så vad händer nu, ska vägen målas igen? Nej, kommunen har enats att den krokiga mittlinjen på cykelvägen mellan Heberg och Skrea ska förbli krokig.

”Tekniska nämnden tog ett beslut som uppmanar förvaltningen att man inte ska låta göra någonting mer där. Och det visade sig att även förvaltningen hade kommit fram till samma åsikt”, säger Jan Dickens (S), vice ordförande i tekniska nämnden.

• Vad tycker du – borde ”Dyngrakan” rät(t)as till? 

Annons
Annons
Rulla till toppen