Mercedes: Vi är mest offensiva på laddhybrider

Mercedes storsatsar på laddhybrider – men är lite mer försiktiga när det gäller helt eldrivna bilar. "Vi går inte på en enda teknik utan vi vill erbjuda flera olika alternativ", säger Mercedes kommunikationschef.

Mercedes: Vi är mest offensiva på laddhybrider

Mercedes storsatsar på laddhybrider för att locka svenska bilköpare. Märket har en vision om helt utsläppsfria bilar men Fredrik Wahloren, kommunikationschef på Mercedes i Sverige, vill inte säga något årtal när det blir möjligt.

Enligt honom kommer förbränningsmotorerna spela en viktig roll även i fortsättningen.

"Vi har två helt elektriska bilar, det kommer en ny Smart med eldrift under året och så har vi Mercedes B-klass Electric Drive. Sedan är vi nog det varumärke som mest offensiva när det gäller laddhybrider och det är heller ingen hemlighet att vi kommer lansera en helelektrisk plattform. Vätgas är ett annat område där vi kommer med en modell inom en inte alltför avlägsen framtid", säger han till Recharge.

"Men för oss är det viktigt att titta olika tekniker. Vi måste se vad som är möjligt rent tekniskt och sedan förpacka det så kunderna blir intresserade av att köpa bilen. Vi går inte på en enda teknik utan vi vill erbjuda flera olika alternativ."

En vecka innan Mercedes visade upp nya E-klass i Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm fanns en lång kö utanför Teslabutiken i samma galleria. De trogna Teslaentusiasterna ville beställa nya Model 3 – en bil som ingen av köparna ens hade sett när de beställde den.

• Hur ska ni göra för att få en lika trogen kundkrets?

"Jag kan säga så här: även innan vi lanserat nya E-klass har vi 500 kundbeställningar. Så det kanske finns andra som följer Mercedes på det sättet", säger Mercedes Sverigechef, Björn Hauber.

Missa inga nyheter – gilla oss på Facebook!

Smart kommer med eldrift under året, bekräftar Mercedes svenska kommunikationschef.

Jag tycker laddhybrider verkar som en bra idé.
26
3