VW Golf GTI Clubsport S får 310 hk – slår rekord på Nürburgring

VW Golf GTI Clubsport S får 310 hk – slår rekord på Nürburgring
Tiden flyger när man har roligt. 40 år har gått sedan "Ur-GTI" kom 1976 med svindlande 112 hk. Senaste GTI-versionen har 310 hk.

Sugen på att köpa en unik VW Golf GTI som till och med är snabbare/starkare än Golf R? Då ska du skynda dig för Golf GTI Clubsport S är en framtida samlarbil och Volkswagen tänker bara bygga 400 bilar.

Volkswagen Golf GTI Clubsport S är byggd av två skäl: fira 40-årsjubileumet för Golf GTI (första GTI kom 1976) och slå rekordet för framhjulsdrivna bilar på Nürburgring. Det har Volkswagen lyckats med för Golf GTI Clubsport S har den nya rekordtiden 7:49,21 runt Nürburgring. Förare var Benny Leuchter, Tyskland.

Fast det är i ärlighetens namn bara 1,4 sekunder snabbare än Honda Civic Type R och inte mycket snabbare än prisvärda koncernkollegorna Seat Leon ST Cupra (snabbaste kombin, 7:58,12) och Seat Leon Cupra TSI 280 (7:58,4). Riktigt snabb är också specialmodellen Renault Megane R.S. 275 Trophy-R som kör samma varv runt Ringen på 7.54,36.

För att bygga den snabbaste Golf GTI någonsin har Volkswagen skruvat upp toppeffekten i den trofasta EA888-motorn (nu i sin tredje, uppgraderade version) på 2,0 liter till 310 hk och 380 Nm mellan 1.700–5.300 rpm. Motorstyrningen har gjorts om och specialmodellen har fått ett större avgassystem med lägre mottryck. 0–100 km/h går nu på 5,8 sekunder.

Men framför allt har Volkswagen sänkt vikten till 1.285 kilo genom att bland annat slänga ut baksätet och inte använda den tyngre DSG-lådan (som väger 20 kilo mer). En tvådörrars GTI väger 1.348 kilo och en "vanlig" Volkswagen Golf GTI Clubsport väger 30 kilo mer än S-modellen.

Sexväxlad manuell låda är standard på Volkswagen Golf GTI Clubsport S och den mekaniska diffspärren VAQ (från Haldex) har fått en ny programstyrning. Fler detaljer i aluminium används, bland annat en främre hjälpram och infästningen till bromsoken. Luftkonditionering finns som gratis tillval, men då lägger man på några kilon på bilen. Säkerhetsbur ingår dock inte.

Chassit har arbetats om i grunden och det sitter nya bussningar i länkarmarna. De elektroniskt styrda stötdämparna är standard på Volkswagen Golf GTI Clubsport S och här finns en speciell "Nürburgring-inställning". Den är relativt mjuk och anpassad till banans ojämnheter. Skivbromsarna har samma diameter som "vanliga" Volkswagen Golf GTI Clubsport men är lite tjockare och bromsklossarna är av en annan typ som lämpar sig bättre för banbruk.

Helt avgörande för att lyckas på Nürburgring är förstås vilken typ av däck som används. Volkswagen har valt 19-tums fälgar och Michelin Pilot Sport Cup 2 däck i dimensionen 235/35ZR19.

Något pris för Volkswagen Golf GTI Clubsport S har inte angetts ännu.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Nu blev jag riktigt sugen på en VW Golf GTI Clubsport S.
106
127