Volvo V40 – första officiella bilden på nya modellen

Bilden halkade ut på Snapchat. Är det nya V40, eller kanske till och med nya XC40? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Bilden ovan halkade ut på Snapchat med texten "inte din pappas Volvo". Någon officiell bekräftelse på att detta är nya Volvo V40 – eller XC40 – har vi inte ännu. Men vi har fått reda på att Volvo ska släppa bilder på Snapchat under kontonamnet "VolvoCarsGlobal". Ni som har Snapchat får alltså knappa in den här adressen och hoppas på mer information.

Det som talar för att bilden är Volvos egen är den typiska vinkeln där man visar strålkastarens typiska form, "Tors hammare", och precis lagom mycket som visar att det här något helt nytt. Skärningen mellan motorhuv och front på S90/V90 går relativt högt upp (lite osnyggt, kan man tycka) och på konceptbilarna som Volvo visade upp innan XC90 är det snittet annorlunda utformat.

Nya Volvo V40/S40 och crossovern XC40 bygger alla på samma CMA-plattform som man utvecklat på CEVT-avdelningen i Lindholmen på Hisingen för att passa både Volvo och Geely. Högst sannolikt är det XC40 som kommer först, eftersom den är viktigast. 40-serien blir ett mycket viktigt komplement i Volvos modellutbud för att öka volymerna rejält och nå upp till målet 800.000 bilar per år, från dagens cirka 500.000.

Den här bilden kommer också från Snapchat. Beskärningen gör det svårt att tolka bilden, kan det vara fronten och en del av ett luftintag?

Volvo Concept Coupé och de andra konceptbilarna som visades innan XC90 har en annan karossdelning mellan huv, front och framskärm.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här ser snyggt och lovande ut. Tummen upp från mig!
639
57