Flat out och maximum attack – vågar du åka med?

Robert Kubica är den polske racingföraren som fick F1-karriären kraschad i en rallybil.
Annons

Flat out och maximum attack – vågar du åka med?
Rubert Kubica i full flat acion. Se filmen nedan, det går sinnesjukt fort.

Den nu 32-årige Robert Kubica körde sin första hela F1-säsong för BMW Sauber 2006. 2008 gjorde han sin bästa säsong genom att sluta fyra i mästerskapet. När Fernando Alonso lämnade sin plats för att gå till Ferrari 2010, bytte Kubica till Renault F1, där han slutade åtta i mästerskapet.

Tanken var att han skulle fortsätta köra för Renault, men februari 2011 kraschade Kubica våldsamt under rallytävlingen ”Ronde di Andora”. Han blev allvarligt skadad och därmed var F1-karriären över. 

Kubica var borta från ramljuset under en tid, och gjorde comeback i en rallybil år 2012. Från och med 2013 och han kört WRC, förra året körde han Ford Fiesta RS WRC och slutade 12:a i mästerskapet.

Kubica är riktigt snabb, och fegar inte ur. Det bevisas inte minst av flertalet allvarliga krascher, dels under F1-tiden, med framför allt under sina år som rallyförare. 

Men ett högt krasch-ratio brukar korrelera med underhållande körning, och på det viset är Robert Kubica en väldigt underhållande förare, det är flat out och maximum attack för det mesta. Se filmen nedan så förstår du. 

Trevlig fälg!

Annons
Annons
Rulla till toppen