Teslachef berömmer Volvo XC90 – och hintar om ny generation Tesla Roadster

Peter Bardenfleth-Hansen är Nordenchef på Tesla. Det var inte länge sedan en Volvochef kallade Teslas självkörande system för ”låtsas-autonomt” och farligt. Autopiloten fick hård kritik...
Annons

Teslachef berömmer Volvo XC90 – och hintar om ny generation Tesla Roadster
Peter Bardenfleth-Hansen är Nordenchef på Tesla.

Det var inte länge sedan en Volvochef kallade Teslas självkörande system för ”låtsas-autonomt” och farligt. Autopiloten fick hård kritik av en av Volvos chefer med ansvar för säkerhet som hävdade att Teslaföraren måste vara på sin vakt om något skulle hända.

Men åt andra hållet är tongångarna mycket vänligare. Teslas Nordenchef Peter Bardenfleth-Hansen berömde Volvo XC90 på branschmässan Elektronik i fordon i Göteborg, skriver IDG.

Han beskriver Volvo XC90 som ”Teslas bästa vän på den svenska marknaden”, eftersom den ökar intresset hos kunderna. När Volvo lanserar fler laddhybrider ökar intresset för elbilar ytterligare, enligt Peter Bardenfleth-Hansen.

Han bjuder dessutom på en liten överraskning gällande Tesla Roadster.

”Vi skulle ha älskat att bygga fler, men om ingen annan än ni lyssnar kan jag förmodligen berätta för er att vi kommer tillverka den igen. Den kommer att se lite annorlunda ut, vara lite snabbare och bli lite större”, säger Peter Bardenfleth-Hansen enligt IDG.

Den nya generationen Tesla Roadster – om den nu blir verklighet – baseras förmodligen på Teslateknik rakt igenom. Förra generationen Tesla Roadster baserades i grunden på teknik från Lotus Elise som arbetats om och anpassats. Men premiären lär dröja. I nuläget har Tesla fullt upp med att få upp produktionstakten för Model 3.

Teslachef berömmer Volvo XC90 – och hintar om ny generation Tesla Roadster
Tesla kan eventuellt planera en ny Roadster.
Annons
Annons
Rulla till toppen