Nya detaljer om uppdaterade Volkswagen E-Golf med betydligt längre räckvidd

Nya detaljer om uppdaterade Volkswagen E-Golf med betydligt längre räckvidd

Det har ryktats om att Volkswagen E-Golf ska få en ordentlig uppdatering med längre räckvidd och mer kraft i elmotorn mot slutet av året. Nu kommer fler detaljer om uppdaterade E-Golf från Frank Welsch, som är teknisk utvecklingschef på Volkswagen.

"En kraftigt uppdaterad Volkswagen E-Golf ska börja säljas mot slutet av det här året eller tidigt nästa år", säger han enligt Electrive.

BMW och Nissan har båda lanserat uppdaterade versioner av elbilarna i3 och Leaf med längre räckvidd. Samtidigt har de äldre versionerna med kortare räckvidd fortsatt säljas som instegsalternativ med lägre prislapp. Men så gör förmodligen inte Volkswagen med E-Golf.

Volkswagen E-Golf får en räckvidd på upp till 30 mil – en siffra som de flesta elbilsförare inte kommer nå i verkligheten, men som ändå innebär en ordentlig förbättring jämfört med dagens räckviddssiffra. Vid verklig körning bör förarna istället kunna förvänta sig en räckvidd på omkring 20 mil.

Batteriutvecklingen går snabbt och kommer gå ännu snabbare i framtiden, enligt Frank Welsch. Volkswagen ska öka kapaciteten i battericellerna från dagens 25 Ah till 37 Ah. Batterikapaciteten ökar från 24 kWh till 36 kWh.

Dessutom får Volkswagen E-Golf en betydligt starkare elmotor – effekten höjs från 115 till 163 hästkrafter.

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Jag tycker lång räckvidd är viktigt i en elbil.
292
11