Volvo lanserar V90 med hjälp av Zlatan Ibrahimović

Volvo lanserar V90 med hjälp av Zlatan Ibrahimović

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimović har förmågan att skapa intresse och att få draghjälp av honom är något som de flesta företag bara kan drömma om. Zlatan hjälpte Volvo Cars att öka intresset kring modellen XC70 i början av 2014 i kampanjen "Made by Sweden" och Zlatan fanns även med på Parissalongen hösten 2014 när nya Volvo XC90 skulle lanseras.

Nu är det dags igen. Zlatan Ibrahimović har medverkat i en ny reklamfilm och den här gången är det kombimodellen Volvo V90 som ska lyftas fram. Reklamfilmen premiärvisas på Volvocars.se och TV4 på måndag, 30 maj.

"Kampanjen kommer visa betydelsen av att våga tänka annorlunda och vara trogen sina värderingar. Här finns många likheter mellan Zlatan och Volvo," säger Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo Car Sverige. "Volvo har inte kommit hit genom att göra som alla andra. Vi är förstås glada över att återigen ha möjlighet att arbeta tillsammans med Zlatan."

Zlatans betydelse vid Volvos marknadsföring har varit stor. Filmen "Made By Sweden" var världens näst mest delade reklamfilm under lanseringsveckan 2014 och har blivit en av de mest sedda och delade svenska reklamfilmerna någonsin.

Försäljningen av Volvo XC70 nästan tredubblades efter Zlatans reklamfilm och Made by Sweden kampanjen fick ta emot flera branschpris. Förra veckan fick Volvo Cars ta emot utmärkelsen "Årets Annonsör 2016" och "Årets kampanj" vid Stockholm Media Award för Made by Sweden – Vintersaga.

Producenterna är reklambyrån Forsman & Bodenfors, som de senaste åren tagit emot många priser och det är även de som ligger bakom Volvo Lastvagnars uppmärksammade reklamfilmer. För Volvo Cars har man gjort serien "Made by Sweden" för där Zlatan, Robyn, Swedish House Mafia, Börje Salming, "Vintersaga" med flera medverkat.

Vi utgår från att det är reklambyrån Forsman & Bodenfors som även denna gång hjälper Volvo Cars att göra reklamfilm tillsammans med Zlatan Ibrahimović. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Zlatan plus Volvo måste innebära att det blir en bra film!
274
44