Zlatan och Volvo gör gemensam sak – glöm inte var du kommer från

Zlatan och Volvo gör gemensam sak – glöm inte var du kommer från
Zlatan Ibrahimovićs och Volvo påminner om att man kan lyssna, men man måste inte alltid följa. Det finns en egen väg...

Fotbollsintresserad eller ej, alla vet vem Zlatan är. Zlatan är just nu det svenskaste vi har. Volvo kunde inte önska sig ett bättre ansikte i sin kampanj "Made by Sweden".

Förra gången Zlatan hade huvudrollen i Volvos reklamfilm körde han Volvo XC70 Cross Country, badade naken och tolkade Sveriges nationalsång. Det blev självklart succé. Nu gör han efterlängtad comeback. Den här gången får vi möta honom i Paris tillsammans med Volvo V90. 

Och gillar man Zlatan lär man inte bli besviken, för det är väldigt mycket Zlatan. Det är mer Zlatan än Volvo V90, och mer av Zlatans kropp än av hans kläder. 

"Jag kommer från en annan plats. Min mamma är från Kroatien, min pappa kommer från Bosnien. Jag växte upp i en liten förort i Sverige", så inleder Zlatan filmen. 

Vi får se Zlatan i en lägenhet, han tränar och tittar på tv. Vad han tittar på – Zlatan tittar naturligtvis på Zlatan… Vi får se honom ta sig fram mot fotbollsarenan i en silverfärgad Volvo V90. 

Filmen är dramatisk, med stråkar och vajande flaggor, hurrarop, ett närmast mytiskt Paris och stora arenor. Filmen är storslagen och svulstig, på ett sätt vi inte är vana att se Sverige – eller Volvo – gestaltas. 

"Vi kommer från en annan plats. Så vi tänker på bilar på ett annat sätt. Ända sedan 1927 har vi gjort bilar säkrare. Vi har gjort det lättare att köra. Och vi har minskat sin miljöpåverkan. Nu lanserar vi en ny Volvo där varje liten detalj är där av en anledning. Där allt vi vet om teknik, design och säkerhet förs samman för att ta din resa till nästa nivå. Med nya Volvo V90 går vi in i en ny era", skriver Volvo.

Zlatan tycks ha fått Volvo att släppa sargen och våga ta för sig på ett – nej, inte "osvenskt" – men ett "Zlatanskt" sätt. 

Filmens budskap är att vi inte ska glömma varifrån vi kommer.

• Vad tycker du om den nya Volvo-filmen?

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här reklamfilmen gillade jag!
297
742