Varnade andra bilister för trafikkontroll – fick själv böter

När polisen hade hastighetskontroll tidigare i veckan bestämde sig en bilist för att varna eventuella fartsyndare. Men det skulle han inte ha gjort.

Polisen bötfällde en bilist som varnade andra för en trafikkontroll.

När polisen i Skärholmen, söder om Stockholm, hade hastighetskontroll tidigare i veckan bestämde sig en bilist för att varna eventuella fartsyndare, genom att blinka med helljusen mot mötande bilar.

Men det skulle personen inte ha gjort – en av de mötande bilarna visade sig nämligen vara en civil polispatrull. Vilket resulterade i att bilisten fick böter för att ha använt helljusen på felaktigt sätt.

Polisen skrev om händelsen på sin Facebooksida där kan man läsa att att bilisten ville varna andra för hastighetskontrollen eftersom han själv fått en fortkörningsbot och var arg över detta.

När detta framkom utfärdade patrullen ytterligare en bot till bilisten för att felaktiv användning av helljusen.

"Du kanske tror att det är schysst och oskyldigt att blinka med helljuset för att varna andra bilister om att hålla hastigheten vid en poliskontroll. Men du vet inte vem du blinkar mot eller vad polisen letar efter. Ge inte den som kör rattonykter möjligheten att undvika polisen", skriver polisen i ett tidigare inlägg på Facebook.

Efter att polisen Skärholmen skrivit om händelsen på sin Facebooksida har inlägget gillats av över 5 000 personer.

Bland de som kommenterat inlägget på Facebook finns både de som tycker att polisen gjorde rätt som bötfällde personen en andra gång och de som tycker att det var helt fel. 

"Blev för någon vecka sen vittne till hur tre drogpåverkade killar i hög hastighet kör över på fel sida och frontalkrockar med buss… Passagerarna i bussen klarade sig med blotta förskräckelsen men killarna fick skäras ut... Hur många andra potentiella mördare finns inte ute på våra vägar? Tack och lov fastnar en del av dom i varje fall i trafikkontrollerna…", skriver Monica.

"Patetiskt, finns det inga andra allvarligare brott att lägga energi på", skriver Johan.

"Intressant tes att man bötfäller den som bidrar till att farten sänks och folk därmed följer lagen. Är det verkligen en poliskårs jobb att lagföra så många som möjligt?", skriver Mats.

• Vad tycker du?

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag brukar alltid varna med helljuset vid poliskontroller.
128
233