Svenska polisen kör V90 – här satsar de på Bugatti

Vi fick nyligen se de första bilderna på svenska polisens nya stolthet – en Volvo V90. Praktisk och säker – en perfekt polisbil. I Dubai har man en annan syn på det här med "perfekta" polisbilar. Mer fokus på lyx och snabbhet...
Annons

Svenska polisen kör V90 – här satsar de på Bugatti
Svenska polisens kommande stolthet – Volvo V90. Foto: Robin Leiding Lövkvist på Nilsson Special Vehicles.

Tidigare i veckan kunde vi visa de första bilderna på svenska polisens nya stolthet – en Volvo V90. Bilderna kom från Nilsson Special Vehicles som bygger om Volvomodeller till utryckningsfordon. Det krävs omfattande anpassningar innan en bil kan agera polisbil, bland annat måste de klara hög last, eftersom varje utryckningsfordon bär på cirka 385 kilo utrustning. 

V90 är en perfekt polisbil, stor och praktiskt. Det tycker vi i alla fall. I Dubai däremot, har de lite annan syn på polisbilar. Vi har tidigare skrivit om Dubai-polisens bisarra fordonsflotta – Bugatti Veyron, McLaren 12C, Mercedes Benz SLS AMG, Lamborghini Aventador och Porsche 918 Spyder, för att nämna några.

Nu har Miletić Design tagit fram, vad han tror är Dubai-polisens nästa bil, en Bugatti Chiron. 

Och det är klart att lagens långa arm ska ha en Bugatti Chiron – W16-motor på 1.500 hästkrafter och 1.600 Nm. 0–100 km/h på 2,5 sekunder – och detta trots en tjänstevikt på två ton (vi kan nog utgå från att den inte kommer att utrystas med 385 kilo utrystning…) Toppfarten ligger på en sisådär 420 km/h.

Som svensk kan man ha vissa synpunkter på att Chiron inte är så särskilt praktiskt som polisbil, men vad gör det när den kan köra åttor runt tjuvar och banditer?!

Vi hoppas vi får se Bugatti Chiron som världens mäktigaste brottsbekämpande maskin, och detta även om den ”bara” kommer att användas i marknadsföringssyfte, precis som de andra av Dubais super-polisbilar. Men det är garanterat inte en fråga om, utan när, den dyker upp. 

Svenska polisen kör V90 – här satsar de på Bugatti
Dubai-polisens kommande stolthet – Bugatti Chiron. Att den kommer kan vi vara rätt säkra på, och då kommer den se ut ungefär så här. Datorillustration: MileticDesign
Annons
Annons
Rulla till toppen