Volkswagen gör helt om efter skandalen: Ska lansera 30 elbilar

Volkswagen ska göra om grunden i hela koncernen och storsatsa på elbilar. Målet är att lansera mer än 30 elbilar före 2025, skriver Bloomberg och...
Annons

Volkswagen ska göra om grunden i hela koncernen och storsatsa på elbilar. Målet är att lansera mer än 30 elbilar före 2025, skriver Bloomberg och hänvisar till nyhetsbyrån AP.

Elbilarna ska totalt stå för en fjärdedel av alla sålda Volkswagenbilar. Det är en ordentlig ökning jämfört med idag. Volkswagen har under de senaste åren storsatsat på dieselbilar, men utsläppsskandalen gör nu alltså att koncernen tänker om.

Volkswagen ska ha en ledande roll i bilindustrin, sa Matthias Müller, koncernchef för Volkswagen, på en pressträff under torsdagen.

”Det kommer kräva att vi lär oss av våra misstag, efter det allvarliga bakslaget med dieselproblemen”, sa han.

Det nya målet ska göra Volkswagen ”mer fokuserat, effektivt, innovativt, kunddrivet och hållbart”. Mot slutet av 2016 ska Volkswagen ha tagit fram en detaljerad elbilsplan för koncernens alla märken. VW ska också utveckla mer teknik för självkörande bilar till alla segment och ska därför anställa 1.000 mjukvaruspecialister.

En av de nya elbilarna skulle kunna bli världens billigaste

Annons
Annons
Rulla till toppen