Ferrari bygger 350 specialare till 70-årsdagen

...och det lär bli slagsmål bland VIP:arna i kundregistret.

Ferrari bygger 350 specialare till 70-årsdagen
Ferrari 488 GTB är en av modellerna som ska byggas i 70 specialexemplar inför jubileumet. FOTO: Ferrari

Mycket har spekulerats kring Ferraris 70-årsjubileum 2017.

En jubileumsbil som är en officiell hemlighet: Ferrari LaFerrari Spider.

Här kommer 350 bilar till:

Ferrari ska bygga sammanlagt 350 "specialmodeller" av fem av sina nuvarande modeller F12 Berlinetta, nya GTC4 Lusso, den öppna California T, 488 GTB och 488 Spider.

Alltså 70 exemplar av varje till 70-årsdagen.

Ferrari säger att de grävt i arkiven och hittat 70 "ikoniska bilar" vars historik eller speciella attribut nu ska inspirera varje enskilt exemplar.

"Vi kommer att bygga 350 unika bilar. Ingen kommer att vara den andra lik", säger företagets marknadschef Enrico Galliera till Autocar.

Även om prislapparna lär bli saftiga så kommer bilarna att försvinna snabbt till lyckligt lottade i Ferraris eget kundregister.

I samband med förra veckans Ferrari Cavalcade i trakterna runt Venedig berättade Ferraris vd Sergio Marchionne om specialserien för en utvald grupp av Ferrari-ägare. Han sa också att det är ett av de tuffare uppdragen i hans jobb att välja ut vilka som ska få chansen att köpa en bil..

"Det är något jag önskar att jag sluppit göra, men det är ett krav från märket. Jag ber i förväg om ursäkt till de som känner sig förbigångna. Kom bara ihåg att det kommer fler tillfällen framöver..."

Efterfrågan på specialmodeller från Ferrari överträffar alltid utbudet, och det syns på andrahandsmarknaden. En bil ur specialserien Ferrari F12 Tour de France såldes nyligen för 1,5 miljoner dollar – mer än dubbelt dess originalpris.

Den senaste specialaren: Ferrari F12 Tour de France. Lättsåld, och ännu högre prislapp som begagnad.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.