Första officiella bilderna på LaFerrari Spider!

Men det är redan för sent... alla exemplar är redan sålda.

Första officiella bilderna på LaFerrari Spider!
LaFerrari Spider får både tygtopp och en hard-top i kolfiber. FOTO: Ferrari

Ferrari har nu släppt de första (tre) bilderna på en av sina sämst bevarade hemligheter:

Ferrari LaFerrari i öppen version.

Bilen kommer att få officiell premiär på Paris-salongen i höst.

Bilens namn (det är inte säkert att det blir Spider) och tekniska data kommer inte att offentliggöras förrän i Paris. Inte heller hur många exemplar som ska byggas. Vad vi vet är att den "vanliga" LaFerrari byggdes i 499 exemplar, varav vår svenske fotbollsstjärna har en, och popstjärnan från Halmstad en annan.

Vi vet inte heller något om prislappen. Men det är mest av akademiskt intresse. Alla exemplar är redan sålda efter en specialvisning för kunder. Orderboken är stängd.

Bilen får en hard-top i kolfiber och även ett mjukt tygtak. Omfattande modifikationer har gjorts på bilens chassi för att behålla samma vridstyvhet som i kupén. Aerodynamiken har också förfinats för att behålla samma luftmotståndsvärde.

Bilen får samma drivlina som i original-LaFerrari. Det innebär en V12-motor på 800 hästkrafter kopplad till en 163-hästars elmotor. Den totala systemeffekten blir därmed 963 hk.

Drivlinan är oförändrad, men däremot har Ferrari gjort en del modifieringar för att styva upp chassit och vässa aerodynamiken.

LaFerrari Spider kommer att premiärvisas på Paris-salongen i höst. FOTO: Ferrari.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.