Lamborghini-ägare valde fel – kromfoliering istället för nya däck

Lamborghini-ägare valde fel – kromfoliering istället för nya däck

Som bilägare vet man att det alltid finns utgifter. Skatt, försäkring, service, bränsle, parkering – listan kan göras lång. Att byta slitna däck tillhör också det som måste göras ibland. Inte roligt för de flesta, men en bra investering i säkerhet.

Den här ryska ägaren av en Lamborghini Murciélago valde en häftig kromfoliering av sin bil, hellre än att satsa på nya däck. Bak sitter det 335/30ZR18-däck på en Murciélago och med den bredden måste spårdjupet vara bra, annars är det stor risk för vattenplaning även i normal landsvägsfart.

Filmklippet är från 6 juli och som vi ser går det inte speciellt fort. Kanske var det en kraftig acceleration som gjorde att bakdäcken tappade fäste men när Murciélagon väl är på glid finns det inget som stoppar den. Utom möjligtvis en Peugeot och ett kraftigt mitträcke.

Enligt de ryska mediauppgifterna kom ingen person till allvarlig skada. Vilket nog mest är tur än något annat. Skadorna på Lamborghinin är svåra att uppskatta men de ser ut att vara omfattande.

Rysk polis var snabbt på plats och grep föraren. Om det blir några rättsliga påföljder förtäljer inte historien, i nuläget.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag byter alltid mina däck i god tid, långt innan den lagliga gränsen på 1,6 mm spårdjup.
125
26