Så bra – eller dåliga – är bilsäljarna: Volvo och Tesla hamnar sist

Så bra – eller dåliga – är bilsäljarna: Volvo och Tesla hamnar sist
Foto: Bigstockphoto

Många av läsarna har säkert en historia om bilsäljare som inte gjort sitt jobb, men många har säkert också upplevt en riktigt bra säljare som gjort bilköpet enklare.

• Har du haft problem med din bil eller ditt köp – vi vill gärna att du sätter betyg på din bil i auto motor & sports egen begagnatdatabas! 

Nu kommer en ny undersökning som visar att Infiniti, Lexus och Mercedes ligger allra bäst till när det gäller engagerade och kunniga säljare. Sämst gick det för Volvo och Tesla.

Företaget bakom undersökningen har skickat ut "hemliga bilköpare" till återförsäljare runt om i USA – flera återförsäljare per märke. Säljarna fick högre betyg om de ställde frågor och gick mot avslut.

Tesla tveklöst sist

Tesla fick absolut sämst betyg av alla märken, hela tio poäng under Volvo. Teslapersonalen visste mycket om bilarna men försökte aldrig sälja bilarna, utan agerade mer som "museipersonal". Däremot fick Teslapersonalen toppbetyg när det gällde att beskriva fördelar jämfört med konkurrentbilar.

Att Teslapersonalen inte var särskilt "säljiga" verkar dock helt i linje med Teslas mål. Åtminstone skriver Elon Musk så på Twitter.

Vi har sökt Volvo för en kommentar.

Jag har mest positiva erfarenheter av att köpa bil hos handlare.
88
133