Mäktig kyrkogård för klassiska brandbilar

För alla vars hjärta slår ett extra slag för brandbilar, kolla in mäktiga bilderna på de bedagade hjältarna.

I den här lagerlokalen i Le Havre, Frankrike, står klassiska brandbilar och samlar damm. Foto: Vincent Michel.

Det är något speciellt med brandbilar, något mäktigt och heroiskt. Många av oss har säkert drömt om att dundra fram med en stor röd brandbil med skriande sirener och blinkande ljus, för att likt en superhjälte i vit hjälm och dragen vattenslang, slåss mot dödsföraktande lågor och ilskna eldsflammor. 

För alla vars hjärta slår ett extra slag för brandbilar och hjältarna som kör dem, kolla in de här fantastiska bilderna, om än lite sorgliga. Det är fransmannen Vincent Michel som har letat upp denna övergivna lagerhall i Le Havre fylld av pensionerade brandbilar.

En trött hjälte.

Enligt bloggen Messy Nessy samlade den franska bråndkåren på 1990-talet in pengar för att återställa och bevara sina pensionerade brandbilar för att skicka dem till museer. Men i början av 2000-talet tog pengarna slut och projektet lades ner. De bilar som inte var i tillräckligt bra skick för att säljas, skickades till skroten, resten skickades till lagerlokaler som denna för att, kanske en dag, tas om hand av ett museum.

Den goda nyheten är att efter att Vincent Michel tog dessa bilder, öppnade en brandkårsmuseum i Lyon, i östra Frankrike. De dåliga nyheterna är att brandkårer över hela Frankrike står med lagerlokaler fulla av bedagade skönheter och hoppas bli av med dem. Så frågan är hur många av dessa hjältar som har räddats från sin dammiga grav...

• Se alla bilder på Flickr här!

Värda ett bättre öde? Foto: Vincent Michel.

Klicka för att se alla bilder på Flickr. Foto: Vincent Michel.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har drömt om att köra en brandbil.
26
46