Nya uppgifter om Porsche Panamera Shooting Brake – premiär 2017?

Nya uppgifter om Porsche Panamera Shooting Brake – premiär 2017?

Porsche har nyss visat upp nya generationen Panamera. Men redan nästa år växer Panamera-familjen med en ny medlem: "kombiversionen" Shooting Brake.

Precis som hos konkurrenten Mercedes CLS Shooting Brake blir detta en designfokuserad kombi men utrymmena blir ändå bättre än i Panamera som halvkombi – både i baksätet och i bagaget.

"Den får väldigt skarp design. Användbarheten för den här bilen blir ännu högre än för standard-Panameran på grund av utrymmet, och vi kommer också erbjuda fem sittplatser", säger Oliver Blume, vd för Porsche, till Autocar.

Porsche visade upp konceptbilen Panamera Sport Turismo på Parissalongen 2012 och därför är det inte så underligt att det nu kommer en produktionsversion av bilen.

Tekniken under skalet delar Panamera Shooting Brake förstås med "vanliga" Panamera, vilket bland annat innebär fyrhjulsstyrning och en nyutvecklad, åttastegad dubbelkopplingslåda.

Instegsmodellen får en V6-motor men det kommer också en diesel-V8 med maffiga 850 Nm redan vid 1.000 r/min och en toppmodell med 550 hästkrafter. Alla motorer har dubbla turbo. Men Panamera Shooting Brake kommer förmodligen också som laddhybrid, och kanske i flera utföranden.

Premiär för Porsche Panamera Shooting Brake blir antagligen tidigt 2017.

Bildgalleri: Porsche Panamera Sport Turismo Concept (2012)

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar shooting brake-bilar!
223
26