Volvo anställer 400 personer – främst ingenjörer

Volvo Cars går för högtryck och måste anställa närmare 400 personer det närmaste året. Främst efterfrågas ingenjörer med inriktning på programvaruutveckling.

Volvo Cars lanserar en av de största kampanjerna för rekrytering av ingenjörer någonsin.

Huvuddelen av de nya medarbetarna kommer att placeras på företagets FoU-huvudkontor i Göteborg. Men Volvo ska även starta ett forsknings- och utvecklingscenter i Lund, där de första 35 medarbetarna börjar redan i september.

Volvo gör stora investeringar på nya tekniker inom områden som självkörande bilar, aktiv säkerhet och elektrifiering. Företaget har därför ett stort behov av att ständigt rekrytera kompetens inom programvaruutveckling.

Tidigare i augusti kunde vi rapportera att Volvo har inlett ett samarbete med samåkningsföretaget Uber för att utveckla nästa generations självkörande bilar, av vilka de första kommer att lanseras redan om några veckor. Volvo meddelade även tidigare i år att de skulle inleda pilotprojekt med självkörande bilar i London och Kina efter pilotprojektet Drive Me som ska inleds i Göteborg nästa år.

"Volvo är en branschledande aktör när det gäller självkörande bilar och elektrifiering och inte minst den självklara ledaren när det gäller säkerhet. Vi har stora ambitioner att inte bara behålla utan också utöka den ledningen, så vi måste se till att vi lockar till oss de bästa ingenjörerna på marknaden. Den nya rekryteringskampanjen är del av den strategin", säger Volvos utvecklingschef Peter Mertens.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill jobba hos Volvo.
178
23