Jaguars vågade idé: Provkör konkurrentbilarna också!

Jaguars vågade idé: Provkör konkurrentbilarna också!

Vi som tycker bilvalet är viktigt provkör gärna många olika bilmodeller innan det är dags att bestämma sig. Nackdelen är att det tar tid. Kanske har Jaguar kommit på lösningen?

Alla som är intresserade av en Jaguar XE i Storbritannien får möjlighet att provköra upp till tre konkurrenter – vid samma tillfälle.

Det handlar om BMW 3-serie, Audi A4 och Mercedes C-klass. Jaguar har lagt beslag på fler än 250 exemplar av konkurrentbilarna som nu ska levereras till Jaguarhandlare runt om i landet.

"Om du är intresserad av att provköra Jaguar XE men är osäker på hur den klarar sig jämfört med konkurrenterna, kan du kontakta din lokala Jaguaråterförsäljare för att arrangera ett personligt grupptest", säger Jeremy Hicks på Jaguar Land Rover till Autocar.

Flera amerikanska biltillverkare har tidigare erbjudit extra långa provkörningsrundor, eller möjlighet att provköra en bil i 24 timmar, men att köra konkurrentbilarna samtidigt tillför ändå en ny dimension. Här i Sverige finns flera leasingbolag för tjänstebilister som anordnar provkörningsdagar.

Det här var en bra idé!
184
10