Superswede – nu kommer filmen om Ronnie Peterson

"Det var en stor chock för mig och för hela landet när han omkom"
Annons

Den 11 september är det 38 år sedan Ronnie Peterson omkom i sviterna efter den fruktansvärda kraschen vid starten av Italiens GP på Monza-banan.

Nästa höst kommer dokumentärfilmen ”Superswede” på biograferna.

”Ronnie Peterson var min idol när jag var liten. Jag var nio när han förolyckades och det var en stor chock för mig men också för hela landet. Det är dags att berätta denna gripande och fantastiska historia”, säger regissören Henrik Jansson-Schweizer till Aftonbladet.

Han berättar att många av de stora racingprofilerna från den tiden kommer att finnas med i filmen. Precis som Ronnies dotter Nina Kennedy, som kommer att vara med både framför och bakom kameran som medproducent.

”Först och främst är det en film om människor och inte motorer. Det var extremt viktigt för filmen att vi fick med Nina och hennes familj”, säger Jansson-Schweizer som tidigare gjort sig känd för filmen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Filmen beräknas ha premiär under hösten 2017. Under våren 2018 kommer den att finnas exklusivt på streamingtjänsten Viaplay.

Superswede – nu kommer filmen om Ronnie Peterson
Ronnies dotter Nina Kennedy var bara ett och ett halvt år när pappa omkom efter kraschen på Monza-banan. Här på besök i Marcus Ericssons depå i Monaco 2014. FOTO: Charles Coates/LAT Photo
Annons
Annons
Rulla till toppen