Volvos kinabil ska säljas i USA

Volvo planerar att lansera den Kinatillverkade S90L i både USA och Europa.
Annons

Volvos kinabil ska säljas i USA
Här är spionbilden på S90L som läckte ut i vintras. Klicka för att läsa mer om S90L.

Volvo S90 är en fullstor sedan – men utrymmet räcker ändå inte för alla. En del vill ha extra mycket utrymme, särskilt i baksätet. Kineserna är stora lång-bilskonsumenter och därför tillverkas nästan alla europeiska premiumbilar i en kinesisk version med längre hjulbas. (Dock inte bara av skäl som har med lyxkonsumtion att göra, utan även av skatteskäl.) Detta gäller naturligtvis även S90. 

Och när långversionerna ändå tillverkas, varför inte sälja den på fler marknader? Därför planerar nu Volvo att introducera den Kinatillverkade S90L i både USA och Europa. Detta enligt Automotive News (prenumeration krävs).

Detta är nu ingen nykläckt ide, Volvo exporterar redan Volvo S60L till USA. Modellen får i detta utförande åtta centimeter längre benutrymme i baksätet och går i USA under namnet Volvo S60 Inscription. Vi kan vänta oss samma nomenklatur för S90. Det är inte känt exakt hur mycket längre S90 Inscription blir, men en gissning är strax över 10 centimeter.

För övrigt säljer tyskarna sina premiummodeller i extra-lång-version i USA, därmed har Volvo förmodligen granskat deras försäljningssiffor och bedömt att det finns försäljningspotential. 

Volvos kinabil ska säljas i USA
Tänk dig S90L ungefär så här (fast lite längre).
Annons
Annons
Rulla till toppen