Alrik om Volvo V90 Cross Country: "Den är kaxigare"

auto motor & sports chefredaktör bevittnade premiären av nya Volvo V90 Cross Country. "Den är kaxigare och har bättre komfort. Jag skulle välja den här V90:n", säger Alrik Söderlind.

Alrik om Volvo V90 Cross Country: "Den är kaxigare"
Alrik Söderlind har tittat närmare på Volvo V90 Cross Country: "Jag tycker V90 är kaxigare så här", säger han.

Hej Alrik! Var är du någonstans i världen och varför?

Hej! Jag är i Malmö, vid luftkastellet nära Öresundsbron vid premiären av nya Volvo V90 Cross Country. Den tuffa tvillingen till V90. I mina ögon är den häftigare än vanliga V90. 

Vi har ju redan sett bilder av nya V90 CC, men hur ser den ut i verkligheten? 

V90 är ju en väldigt elegant bil, V90 CC är kaxigare och styggare. Jag tycker att den är snyggare i det här utförandet. Men om man tycker att det blir för mycket med de svarta detaljerna vid trösklar och skärmar, så kan man få dessa i samma färg som resten av bilen. 

Vem kommer att köpa V90 CC?

Alla som vill ha en V90 som ser lite tuffare ut, CC är ju främst en fråga om design. Men man ska inte glömma att markfrigången är cirka 60 millimeter högre så den är trots allt mer praktisk, om man ska åka till stugan eller till fjällen. Lite av en besvikelse dock att fjädringen inte är höj- och sänkbar, som den är hos XC90. Chassit är bearbetat för att vara lite bekvämare, och bjuda på högre komfort. 

Bjuder den på några tekniska nyheter?

Två nya säkerhetssystem får premiär i V90 CC, för att senare lanseras i andra modeller. Det handlar om kommunikationssystem mellan bilar. "Slippery Road Alert" betyder att bilens system varnar andra bilar om vägen är hal. "Hazard Light Alert" är ett system som varnar andra bilar om varningsblinkern slås på. Hur detta system ska fungera med andra bilmärken är inte helt klart.

Har du fått provköra bilen?

Nej, tyvärr inte. Vi har heller inte fått veta när det blir aktuellt med provkörning. 

Några besvikelser? 

Nej inte så här vid en okulär inspektion, lite synd bara att fjädringen inte är höj- och sänkbar.

När ska den börja säljas?

Den börjar produceras i Torslandafabriken vecka 46, men kan beställa redan nu. Det kommer T5 med 254 hästar, T6 med 320 hästar, D4 med 190 hästar och D5 med 235 hästar. CC-kostymen kommer att kosta runt 15.000 kronor extra (alla priser och utrustningsnivåer här). Leveranserna börjar sedan någon gång tidigt nästa år. 

Hur många beräknar Volvo kommer att säljas?

På helåret räknar man att sälja 20.000 V90 CC och 30.000 V90, i hela världen. 

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle välja V90 Cross Country hellre än vanliga V90.
298
472