Audi Q5 får premiär i september – första smygtitten

28 september är det dags för premiär av nya Q5, Audis utmanare till Volvo XC60, BMW X3 och Mercedes-Benz GLC. Som datumet antyder sker lanseringen på bilsalongen i Paris.

Nya Audi Q5 får premiär på bilalongen i Paris.

28 september är det dags för premiär av nya Q5, Audis utmanare till Volvo XC60, BMW X3 och Mercedes-Benz GLC. Som datumet antyder ska det ske på bilsalongen i Paris.

I ett nytt filmklipp, extremt kort ska tilläggas, antyds att den blir både Apple CarPlay och Android Auto kompatibel. Vi får även en glimt av vredet till infotainmentsystemet, som liknar det vi sett i senaste A4 och Q7.

Audi A4 och Q7 står även för en del av den exteriöra designinspirationen, lampor och grill kommer att kännas igen från de större syskonen. 

Nya Audi Q5 byggs på MLB Evo-plattformen, vilket betyder att den blir minst 100 kg lättare än föregångaren.

Vi kan räkna med både fyrcylindriga och V6-bensin och diesel-motorer, med antingen en sexväxlad manuell eller en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Framhjulsdrift eller eller fyrhjulsdrift. Ryktet säger också att en SQ5 är på gång, och då är chansen att vi även får se en RS-version, den mest potenta version med runt 400 hk.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

26
51