Ferrari F40 totalförstörd i brand

Tragiska bilder på en totalförstörd Ferrari F40 har under helgen dykt upp på ett Ferrari-forum. Bilen började brinna under sin jungfrufärd, precis efter avslutad totalrenovering.

En Ferrari F40 gick upp i röd under jungfrufärden efter sin totalrenovering. Bild: Ferrari Chat

Bilderna publiceradesFerrari Chat och visar en Ferrari F40 i Storbritannien som nyligen totalförstördes i en brand. Mycket lite är känt om omständigheterna kring branden, men enligt uppgifter på Motor1.com tog bilen eld bara minuter efter att bilen startat upp inför sin jungfrufärd efter en komplett restaurering. Det finns inga uppgifter om förare eller passagerare, men förhoppningsvis klarade sig dessa oskadda.

Gtspirit.com skriver att branden förmodligen startade i motorn och skadorna uppges vara så omfattande att bilen kommer att avskrivas. Det finns inga säkra uppgifter på hur många F40 som finns i världen idag, men vi kan utgå från att det numera finns maximalt 1.310 stycken, med tanke på att det totalt byggdes 1.311 exemplar mellan åren 1987-1992.

Det är inte bara tråkigt att se en unik bil gå till de sälla jaktmarkerna, det kan även vara ett hårt slag för ägaren rent ekonomiskt, då en F40 kostar från sex miljoner kronor – och uppåt.

 

Bild: Ferrari Chat

Bild: Ferrari Chat

Bild: Ferrari Chat

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Ferrari F40 är världens fetaste sportbil.
116
50