Brabus 850 XL gör Mercedes GLS till ett monster med 850 hk

Hur många hästkrafter behövs för att ta en suv med sju personer upp till 100 km/h på fyra sekunder? Brabus har svaret.

Har du någonsin undrat hur många hästkrafter som krävs för att ta en suv med sju personer upp till 100 km/h på cirka fyra sekunder? Då behöver du inte fundera längre, det har tänkarna på Brabus nämligen tagit reda på. Och svaret är 850 hästkrafter.

Nya Brabus 850 XL är en extremt trimmad version den lyxiga stora suven Mercedes GLS. Faktum är att det är en trimmad version av AMG:s 5,5-liters biturbo V8. Brabus-motorn är på 6,0 liter och får ut hissnande 850 hk och ett vridmomentet på mäktiga 1.069 Nm.

Den Brabus-trimmade GLS:en skjuter iväg från 0-100 km/h på 4,2 sekunder. Toppfarten är begränsad till 300 km/h för att inte riskera att däcken går sönder. De är sjuka siffror för en bil som är stor och tung – men det slutar inte där.

Brabus 850 XL är bestyckad med ett kolfiberkit, 23-tums hjul, och ett avgassystem i rostfritt stål med keramiska slutrör. Den har även en nykalibrerad luftfjädring och superlyxig skinninredningen, allt för att ta upp kampen med den lyxiga och snabba Bentley Bentayga.

Fler bilder längre ner i artikeln.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Min dröm är att äga en Brabus-trimmad bil.
123
474