BMW X2 Concept visar sportig suvcoupé – lillebror till X4 och X6

BMW X2 Concept visar sportig suvcoupé – lillebror till X4 och X6

Tråkig och förutsägbar design – så brukar kommentarerna ofta låta när nya bilmodeller lanseras. Men nya BMW X2 Concept vågar att spänna bågen och utveckla nya idéer. Snyggt eller ej? Det avgör ni läsare med gasa/bromsa-knapparna längre ned på sidan.

Även om designen är överraskande har det inte varit någon hemlighet att BMW ska bygga en ny "suvcoupé", baserad på X1. Framgångarna med de större X4 och X6 – som bygger på samma princip och grund från X3 och X5 – gör det närmast till ett tjänstefel att inte också bygga en BMW X2.

BMW X2, som fått internkoden F39, blir den tredje modellen som bygger på komponenter från plattformen UKL (BMW X1 och Mini Clubman). Den bygglådan ska användas av fler modeller, bland annat nästa generation Mini Countryman. Då kan vi också gissa oss till att BMW X2 blir framhjulsdriven i grunden, med xDrive som tillval.

Även om BMW kallar bilen på bilderna för "Concept" så vet vi sedan förut att den seriemässiga versionen inte hamnar så långt bort. Taklinjen, dörrarnas snitt och de flesta plåtytor lär bli intakta när det är dags för produktion. Konceptbilen har 21-tums fälgar och de ser inte onaturligt stora ut i hjulhusen, förmodligen ett tillval i framtiden.

När X2 lanseras i seriemässigt skick nästa år blir det BMW:s sjätte suvmodell. Vem hade kunnat gissa den utvecklingen för 15 år sedan?

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar verkligen designen på nya BMW X2. Bygg den så här!
975
145