Volkswagenchefen gör klart: Trots dieselgate – ger inte upp bensin eller diesel

Volkswagenchefen gör klart: Trots dieselgate – ger inte upp bensin eller diesel

Volkswagen har visat upp den helt nya elbilen ID på Parissalongen. Den blir startskottet för koncernens storsatsning på elbilar med 30 nya eldrivna modeller före 2025.

Men det innebär inte slutet för förbränningsmotorerna, lovar Volkswagen. Trots dieselskandalen ska både bensin- och dieselmotorerna fortsätta utvecklas under många år framöver.

"Framtiden är elektrisk. Men vanliga drivlinor kommer fortsätta spela en nyckelroll under de kommande två decennierna, minst", sa Volkswagenchefen Matthias Müller under ett pressevent i Paris, enligt Autocar.

Det innebär att bensin- och dieselmotorerna kommer fortsätta tjänstgöra även långt efter 2030. Matthias Müller säger att Volkswagen "inte får glömma bort våra existerande teknologier och kompetenser". Tidigare har han dock sagt att det förmodligen kommer bli dyrare att utveckla dieseltekniken.

"Någon gång måste vi ställas inför frågan om vi ska fortsätta investera mycket pengar för att ytterligare utveckla dieseldrivlinorna. Att rena dieselutsläppen blir mer invecklat och dyrare", har Matthias Müller sagt i en intervju.

Han kommenterade också dieselgate helt kort:

"Det är och kommer fortsätta vara en vändpunkt, en avgörande händelse i vår historia. Vi jobbar med alla tillgängliga resurser för att gå till botten med krisen och jobba igenom alla problem", sa han.

En annan nyhet som presenterades i Paris är att Volkswagenchefen och styrelsen får hjälp av nio externa experter när det gäller socialt ansvarstagande och miljöfrågor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volkswagen ska fortsätta utveckla bensin- och dieseltekniken.
106
43