Mercedes utvecklar ny superbil med F1-teknik

Mercedes-AMG ska utveckla en helt ny ”hyperbil” i samma klass som LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 Spyder. Det bekräftade utvecklingschefen Thomas Weber på bilsalongen i...
Annons

Mercedes-AMG ska utveckla en helt ny ”hyperbil” i samma klass som LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 Spyder. Det bekräftade utvecklingschefen Thomas Weber på bilsalongen i Paris.

Det handlar om en superbil med mittmotor och kolfiberteknik som ska hamna under prestandadivisionen Mercedes-AMG. Och det bästa är att den får F1-teknik.

”Vi ska skapa en AMG-prestandahybrid med drivlineteknik från Formel 1. Under ledning av AMG kommer våra prestandadivisioner samarbeta för att skapa den mest effektiva och samtidigt bäst presterande och mest spektakulära AMG-bilen någonsin. Vissa skulle till och med kalla den en hyperbil”, sa Thomas Weber på en presskonferens.

Modellen ska ta Mercedes-AMG ”in i framtiden” med en drivlineteknik som är både effektiv och intelligent. Förmodligen får bilen en 1,6-liters V6-turbomotor och ett smart hybridsystem som kan ta tillvara överskottsenergi. Effekten blir inte riktigt lika hög som i en F1-bil men den hamnar inte heller så långt därifrån. Däremot är det oklart vilken växellåda den nya superbilen får.

Den nya superbilen från Mercedes-AMG ska lanseras inom två och ett halvt år.

Annons
Annons
Rulla till toppen