Ford Bronco gör comeback – tack vare Trump

Till mångas glädje ska klassiska suven Ford Bronco göra comeback. Och det kan vi tacka (eller skylla) Donald Trump för. 
Annons

Ford Bronco gör comeback – tack vare Trump
Om Ford Bronco kommer att se så här fet ut återstår att se. Illustration: Bronco6G.com

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har under sin kampanj ivrigt kritiserat Ford för att ger bort amerikanska jobb när de flyttar produktion till Mexiko.

Ford å sin sida har besvarat elden, både via sin VD Mark Fields på CNN, och på Twitter. De har hänvisat till stora investeringar och att ha skapat 28.000 arbetstillfällen i USA under de senaste fem åren. Dessutom uppgav Ford att fabriken i Michigan skulle få två modeller i kompensation för den omtvistade produktionsflytten av Focus och C-Max. 

Ryktet att Bronco skulle göra comback startade när Ford tidigare i år meddelade att det kommer fyra ytterligare suvar i produktion. Huruvida Trumps påhopp har med beslutet att göra är därmed oklart, men Ford har nu i alla fall bekräftat att den klassiska suven Bronco kommer tillbaka.

Produktionen kommer att förläggas till fabriken i Michigan. 

”Vi hatar att se produkterna gå till Mexiko, men framtiden för fabriken i Michigan kommer att vara mycket säkrare med produktionen av Ranger och Bronco än med tillverkningen av Focus”, säger den lokala fackordföranden, Bill Johnson.

Om den kommer att se lika fet ut som på illustrationen återstår att se, men vi hoppas. 

Annons
Annons
Rulla till toppen