Parkeringsinkasso Svenska AB sprider falska fakturor – betala inte

Parkeringsinkasso Svenska AB sprider falska fakturor – betala inte
Kontaktuppgifterna på fakturan stämmer inte. Fel mailadress, fel telefonnummer, fel adress. Den här fakturan är alltså svår att bestrida.

Många bilägare har de senaste dagarna fått fakturor i posten där man krävs på 930 kronor för utebliven betalning av parkeringsbot. Kravbreven har skickats ut från företaget "Parkeringsinkasso Svenska AB", där man hotar med kronofogden och betalningsanmärkning om avgiften inte betalas inom en vecka.

Läser man fakturan lite mera noggrant är det uppenbart att hur Parkeringsinkasso Svenska AB bluffar. Det finns ingen information om var eller när felparkeringen skulle ha skett.

Misstänker man bedrägeriförsök är det alltid bra att söka mer information om företaget hos exempelvis Förenade Bolag, forenadebolag.se. I deras varningslista hittar vi Parkeringsinkasso Svenska AB och närmare 200 personer och företag har kommenterat de bluffakturor de fått.

Får man en falsk faktura bör man alltid bestrida den. Hur man bestrider bluffakturor finns beskrivet hos Polisen, på flera sätt, samt hos Kronofogden (klicka på respektive länk för att hoppa dit).

Oseriösa företag vill inte att betalningsföreläggande går vidare till domstol, för den prövningen skulle de med all sannolikhet förlora. Därför kan man i många fall slänga en falsk faktura i papperskorgen, utan risk för att det händer speciellt mycket mer. Men säkrast är som sagt att via rekommenderat brev, mail eller fax bestrida fakturan. Glöm heller inte att polisanmäla fakturabedrägeri, då det är brottsligt och hjälper polisen att se hur utspritt bedrägeriet är.

I det här fallet, med Parkeringsinkasso Svenska AB, har polisen fått in så många anmälningar att man spärrat företagets bankgirokonto. Även hemsidan parkeringsinkasso.se har tagits bort av webbhotellet.

En annan vanlig metod att luras på är att skicka ut inkassokrav på utebliven betalning för bilvärdering. Läs mer om det på länkarna nedan.

Hur Parkeringsinkasso Svenska AB hittat alla registreringsnummer vet vi inte. Men det verkar var helt slumpvis då även avställda fordon finns med. Bilägarna får ett inkassokrav på 930 kronor. Summan är ingen tillfällighet, belopp under 1.000 kronor är "försök till bedrägligt beteende" och juridiskt sett inte ett brott.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här bluffen hade jag genomskådat, om jag fått fakturan i posten.
72
12