Volvos syskonmärke Lynk & Co: Första teaserbilden

Volvos kinesiska ägare Geely lanserar sitt nya varumärke, Lynk & Co, den 20 oktober. Nya teaserbilder avslöjar att märkets första bilmodell är en suv eller crossover XC40-klassen.

Volvos syskonmärke Lynk & Co: Första teaserbilden

Den 20 oktober lanseras Lynk & Co, ett helt nytt bilmärke som enligt företaget själva kommer att tänja på gränserna för bilindustrin.

"Bilindustrin går i cirklar, alla gör samma saker om och om igen. Gamla regler och konservativa värderingar står i vägen för utvecklingen. Men nu har vi beslutat att sluta leka "följa John"", skriver Lynk & Co i ett pressmeddelande. 

Så vad kan vi vänta oss vid premiären? Teaserbilderna visar siluetten både av en cykel men och en bil. Sedan tidigare är vi ganska säkra på att det handlar om en suv samma storlek som XC40, det vill säga något mindre än XC60. Bilderna avslöjar även små detaljer från bilen.

Vi väntar oss att få se en suv i motsvarande Volvo XC40-klassen.

I pressmeddelandet utlovas mer än "bara" en bil vid premiären den 20 oktober. 

• Den mest anslutna bilen någonsin
• Ny aktiebaserade affärsmodell
• En bil byggd på en öppen digital plattform
• Samarbeten med flera världsledande teknikföretag

"Med Lynk & Co har vi skapat något större än bara en bil. Vi har skapat en digital plattform för nytänkande och samarbete, där endast fantasin och kreativiteten sätter gränserna för hur vi kan förbättra användningen av bilar och upplevelsen av rörlighet", säger David Green, utvecklingschef på Lynk & Co.

Även vd för Lynk & Co, Alain Visser, uttalar sig:

"I ett sekel har bilindustrin varit så upptagen av att förfina produkter och produktionsprocesser att vi inte har sett bortom träden, och frågat oss om detta verkligen är svaret på människors behov. Till stor del har vi ignorerat skillnaden mellan bilen som en mekanisk produkt och våra verkliga behov", säger vd Alain Visser.

"Tiderna har förändrats. Vi lever i en uppkopplad värld och i denna värld är hjärtat i bilen inte motorn, utan uppkopplingen", säger Alain Visser. 

En synlig detalj av kommande Lynk.

Som sagt, Lynk & Co lovar att vi ska få se mer än "bara" en bil.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Ett "billigare" Volvomärke skulle vara intressant för mig.
214
62